söndag 27 november 2011

Adventspeppisar

Finns det en godare doft än nybakade pepparkakor?? Tror banne mig inte det! Plåtarna åkte in och ut i väldans fart. Grisar, gummor och stjärnor läggs på hög. I år var det nog ett rekordsnabbt bak, alla ivriga att äta. Jag vill ju så gärna ha dem med kristyr så några räddades och dekorerades. Nu blir det gofika!



Har haft några år med dålig kristyr men nu har jag hittat rätt. Blir riktigt vit och hård. Perfekt till pepparkakor och pepparkakshus. Silverkulor piggar alltid upp. De ska dock läggas på ganska snabbt efter kristyren spritsats på och fortfarande är mjuk så de fastnar och så inte kristyren spricker.

4 dl florsocker
1 äggvita
1 krm ättiksprit

• Blanda samman ingredienserna till kristyren i en bunke.
• Gör en strut av dubbelt smörpapper och tejpa ihop med frystejp.
• Fyll struten med kristyr.
• Klipp ett lagom stort hål för att spritsa mönster och dekoration.
• Spritsa kristyren på bakverket eller det du har den till och låt kristyren stelna.

2 kommentarer:

  1. Nybakade pepparkakor luktar så gott.

    SvaraRadera
  2. Vi har precis bakat peppisar men inte dekorerat dom än. Din blev ju jätte fina.

    Smart adventljusstake du har också, mossan i säkert förvar.

    Kram Kia

    SvaraRadera

Skicka gärna en kommentar, hälsning eller tips.
Det är alltid välkommet!
Kram Helly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...